Hollandse webwinkel voor Chinezen online

© ANP

Chinezen die uit zijn op Nederlandse producten zoals babymelkpoeder of Brinta-pap hoeven steeds minder hun toevlucht te zoeken tot illegaal geïmporteerde waar.

ANP

Sinds vorige week is de Nederlandse webwinkel Hollandbuy actief via de Chinese onlineretailgigant Alibaba. De site is een initiatief van het Holland Center, een samenwerkingsverband van een aantal grote Nederlandse agrifood- en tuinbouwbedrijven, dat ontstond na een bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Nederland in 2014.

Eerder opende Albert Heijn al een webwinkel via Alibaba. In China is veel vraag naar veilige, Westerse producten, na een reeks voedselschandalen rondom lokale fabrikanten. Vooral Nederlandse producten die te maken hebben met babyvoeding zijn in trek. Die worden dan ook op grote schaal via illegale import in China aangeboden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee