Extra veiligheidsmaatregelen voor GP van België door terreurdreiging

© HBVL

Er worden enorm veel toeschouwers verwacht voor de GP van België, die komend weekend plaatsvindt. Daardoor wordt ook de beveiliging aangescherpt. Dit alles kadert uiteraard ook in het verhoogde dreigingsniveau dat er momenteel heerst.

HBVL

André Maes, de racepromotor, liet aan ‘La Derniere heure’ weten dat er 25 procent meer kaarten verkocht zijn in vergelijking met 2015. Dit komt vooral door de fans van Max Verstappen die massaal naar de race komen kijken.

,,We verwachten tussen 15.000 en 20.000 Nederlanders,” liet André Maes weten. ,,We hebben momenteel 25 procent meer tickets verkocht dan vorig jaar, wat op zich reeds een goed jaar was. Al de tribunes zijn uitverkocht. er zijn enkel nog ‘general admission’ tickets te koop aan het circuit en dit aan het nieuwe verkooppunt aan ‘La Source’.”

Maes laat ook weten dat er door de verhoogde terreurdreiging meer veiligheidsmaatregelen worden genomen. Eerder waren er ook al tijdens de F1-races in Groot-Brittannië en Duitsland extra veiligheidsmaatregelen. ,,Zoals bij al de populaire evenementen die tienduizenden mensen ontvangen hebben ook wij omwille van dreigingsniveaus 3, en de jammerlijke recente gebeurtenissen in ons en in andere landen, strikte veiligheidsinstructies,” licht Maes de extra veiligheidsmaatregelen nader toe.

,,Na wat er in Nice is gebeurd, hebben we de voetgangers en voertuigen moeten scheiden. We hebben daardoor bijvoorbeeld de zones met verkooppunten in de aanloop naar ‘La Source’ moeten verwijderen.” Daarnaast zullen er volgens Maes ook extra controles van het publiek plaatsen en zal ook het leger een steentje bijdragen aan de beveiliging van de GP van België.

,,We hebben wat extra beveiligingspersoneel voorzien die onder meer rugzakken en frigoboxen zullen controleren. Ze zullen ook fouilleren indien nodig. We hebben ook de steun van het leger gekregen die ons mee gaan helpen om de veiligheid te maximaliseren.” ,,Voor ons is de veiligheid het allerbelangrijkste. Het publiek kan zonder vrees naar de race komen,” besluit André Maes.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee