Sacha de Boer keert terug op tv

© ANP

Sacha de Boer komt terug op televisie; ze gaat de actualiteitenrubriek Brandpunt presenteren. De voormalige nieuwslezer bij het NOS Journaal nam in 2013 afscheid van haar tv-werk om terug te gaan naar wat ze oorspronkelijk deed: de fotografie. ,,En daarmee volg ik mijn hart'', zei ze toen.

ANP

Sacha de Boer zegt nu over haar return: ,,Mijn journalistieke bloed is altijd blijven kriebelen, ook na mijn vertrek. Als ik fotografeer blijf ik verhalen en nieuws zien. Hoewel ik niet echt over een terugkeer had gedacht, zei ik vrijwel onmiddellijk ‘ ja’ tegen Brandpunt.''

De KRO-NCRV liet dinsdag weten dat naast De Boer meer bekende KRO-NCRV gezichten aan Brandpunt gaan meewerken: Eva Jinek, Patrick Lodiers en Ersin Kiris.

Hans Laroes, vroeger hoofdredacteur van het NOS Journaal en nu hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, zegt erg blij te zijn met de komst van Sacha de Boer naar Brandpunt. ,,Sacha is een zeer ervaren presentator in wie de meeste kijkers groot vertrouwen hebben. Ze past heel goed bij het Brandpunt dat we voor ogen hebben.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee