Agent redt man net voor ontploffing uit brandende wagen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Politieagent Dan Whitney heeft op heroïsche wijze een man van de dood kunnen redden. De Amerikaan moest vorige week in de Amerikaanse staat Georgia een man uit een brandende wagen sleuren, en kon dat net op tijd voor elkaar krijgen. Net na de reddingsactie volgde namelijk een krachtige explosie.

HBVL

Whitney kon met zijn bodycam de redding van begin tot einde filmen. De chauffeur was tegen een boom geknald en stierf in de brand. Een passagier op de achterbank bleek daarentegen wel nog in leven maar raakte niet op eigen krachten uit de wagen. De agent aarzelde bijgevolg geen moment om de man op allerlei manieren uit de auto te krijgen.

Pas nadat Whitney een van de zijruiten kon vernielen, kreeg hij de man levend uit het wrak. Geen moment te vroeg, aangezien kort nadien een ontploffing volgde. Volgens de politie zou de man vermoedelijk gestorven zijn zonder de hulp van Whitney.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee