Feyenoord halveert capaciteit De Kuip bij Europese thuisduels

© ANP

Feyenoord neemt met ingang van dit seizoen drastische maatregelen bij thuiswedstrijden in Europees verband. De capaciteit in De Kuip wordt in de Europa League teruggebracht tot 26.000 plaatsen. Alle vakken direct aan het veld blijven leeg.

AD

Dit gebeurt naar aanleiding van de laatste Europese thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma op 26 februari 2015. Vanwege ongeregeldheden bij die wedstrijd kreeg Feyenoord van de Europese voetbalbond twee voorwaardelijke straffen van een wedstrijd zonder publiek opgelegd. Om te voorkomen dat de voorwaardelijke straffen worden omgezet in onvoorwaardelijke, neemt Feyenoord verschillende maatregelen voor de Europese thuiswedstrijden in het seizoen 2016-2017.Netten rond het veld

Daarnaast zal Feyenoord rondom het volledige speelveld netten van ten minste tien meter hoog ophangen, die moeten voorkomen dat er voorwerpen op het speelveld worden gegooid.

De derde maatregel is de inzet van extra stewards. De stewards bij de toegangspoorten moeten zorgen voor extra en verscherpte fouillering. De extra stewards op de vakken zien toe op de naleving van de (gedrags)regels, waaronder het vrijhouden van de trappen.Feyenoord noemt deze maatregelen, hoe drastisch ze in de ogen van de club ook zijn, 'allerminst overdreven en absoluut noodzakelijk.'

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee