Atleet verkoopt medaille om jongetje met kanker te helpen

De 3-jarige Olek.

De 3-jarige Olek. © Facebook

De Poolse atleet Piotr Malachowski wil zijn zilveren medaille verkopen om een 3-jarig ziek jongetje te helpen. Het kind vecht tegen oogkanker en de juiste behandeling kost veel geld. De 33-jarige atleet won de medaille tijdens het discuswerpen op de Olympische Spelen in Rio.

AD

Kort nadat Malachowski zijn wedstrijd achter de rug had kreeg hij een brief van Gosia, moeder van de 3-jarige Poolse Olek. Ze vertelde hem dat haar zoontje al twee jaar vocht tegen oogkanker. Volgens haar kunnen ze haar kind hiervoor in Polen niet meer behandelen. Het specialistisch ziekenhuis waar Olek de juiste therapie kan krijgen zit in New York.VeilingMalachowski was geraakt door het verhaal en besloot een veiling te starten waarin hij zoveel mogelijk geld voor het jongetje probeert op te halen om dit mogelijk te maken. ,,Het winnen van een olympische medaille is voor een atleet een droom. Het meest kostbare is natuurlijk een gouden medaille, maar helaas is dit mij niet gelukt'', schrijft Malachowski in het bericht. ,,Nu doe ik een beroep op jullie om samen te streven naar iets dat nog waardevoller is dan zilver. De gezondheid van deze fantastische jongen''.De online veiling loopt nog tot vrijdag en heeft tot nu toe bijna 17500 euro opgebracht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee