UEFA: vanaf 2018 vier clubs van toplanden in CL

Real Madrid won in 2016 de Champions League.

Real Madrid won in 2016 de Champions League.© ProShots

De UEFA wil de opzet van de Champions League gaan aanpassen. De voetbalbond is van plan om vanaf 2018 per topland vier clubs direct toe te laten tot het kampioenenbal. De vier landen waar het om gaat zijn Spanje, Engeland, Duitsland en Italië.

AD

De UEFA is tot dit voorstel gekomen uit angst voor een dreigend vertrek van de Europese topclubs uit de Champions League. De clubs een plan hebben geoppererd om zich af te scheiden en vanaf 2021 een Europese Super League op te richten.AC MilanVooral Italië lijkt baat te hebben bij dit voorstel van de UEFA. Tot op heden moest de nummer drie van de Serie A voorrondewedstrijden spelen. In de laatste zes jaar kwam alleen AC Milan in 2014 op deze manier in het hoofdtoernooi.Het uitvoerend bestuur van de UEFA en een vertegenwoordig van de grote clubs zou donderdagochtend, voorafgaande aan de loting van de Champions League, bij elkaar komen om de laatste details van het plan te bespreken. Tegenover persbureau AP meldt de voetbalbond dat 'het verwacht vrijdag een evolutie van de Champions League bekend te maken.'De UEFA verwacht vrijdag een definitief besluit wereldkundig te maken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee