Vrouw (29) vrijgelaten na moordpoging met benzine in bed

© Youtube

De Brugse raadkamer heeft een 29-jarige vrouw uit Oostkamp onder voorwaarden vrijgelaten voor de moordpoging op haar partner. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. T.V. goot benzine in het bed van haar slapende vriend, maar het slachtoffer werd op tijd wakker.

HBVL

Op vrijdag 17 juni rond 3 uur ‘s ochtends zou de verdachte benzine gehaald hebben in een tankstation vlakbij haar woning in de Brugsestraat in Oostkamp. In een nieuw verhoor beweerde de vrouw echter dat haar vriend de benzine had gekocht. In ieder geval goot ze die nacht de benzine in het bed waar haar partner lag te slapen. Het slachtoffer werd hierdoor gewekt en sleurde T.V. hardhandig naar beneden. Uiteindelijk belde de man zelf naar de hulpdiensten.

Het onderzoek toonde al aan dat de vrouw op een andere plaats in huis wel degelijk brand stichtte. Dat vuurtje zou ze echter zelf onmiddellijk weer gedoofd hebben. De verdachte beweert dat ze de feiten pleegde, omdat ze het fysiek geweld van haar partner niet langer kon verdragen.

De raadkamer oordeelde dinsdag dat de vrouw, na ruim twee maanden hechtenis, de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten. Ze mag onder andere geen contact meer hebben met haar vriend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee