Zonnecrème met geur van gebraden kip

© AP

Fast food-keten Kentucky Fried Chicken heeft tubes zonnebrandcrème uitgedeeld met een eigenaardig luchtje: gebraden kip. Dat klinkt als een 1-april-grap en schreeuwt minstens om grappen over vrouwen en zonnebaden en gebraden kippetjes. Maar KFC is bloedserieus

AD

De Amerikaanse keten deelt duizenden flesjes uit als reclame voor de 'Extra Crispy Chicken', oftewel de extra knapperig gebraden kip. Gelukkigen konden online wat van het spul bestellen, en de Extra Crispy Sun Screen was maandag binnen een mum van tijd uitverkocht.

KFC prees het goedje aan met wat filosofische teksten. ,,De zon geeft ons leven. Maar als we niet voorzichtig zijn geeft ze ons ook pijnlijke verbrandingen." Amerikanen zijn nog niet erg onder de indruk van de geur, vooral omdat die niet aan kip doet denken. Online recensies spreken over de geur van urine en babyluiers. Als dat niet genoeg is, staat er nog een waarschuwing op: niet eten. Dan zit er maar één ding op: smeren maar! De crème heeft een factor 30, wat meer dan genoeg moet zijn om te zorgen dat een kippetje geen gebraden kippetje wordt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee