Meisje (15) sterft in haar slaap: ouders verantwoordelijk

© HBVL

Ze voelde zich nog goed toen ze ging slapen, maar toch zou Rachel, een vijftienjarig meisje met epilepsie, nooit meer ontwaken. De lijkschouwer wist niet wat hij zag toen hij de doodsoorzaak ontdekte. Alles wees in de richting van Rachels ouders.

HBVL

De vijftienjarige Rachel Murphy uit het Engelse Stalybridge werd in september van vorig jaar dood aangetroffen in haar bed. Het meisje, dat in 2013 te horen kreeg dat ze aan epilepsie leed, is gestorven aan een overdosis morfine, zo blijkt nu uit bloedtests.

MedicijnenOm haar epilepsieaanvallen en chronische rugpijn draaglijk te houden, nam Rachel al een tijdje de pijnstillers paracetamol en ibuprofen. Beide zijn vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Maar verder onderzoek en bloedtests van de lijkschouwer brachten aan het licht dat Rachel ook heel wat geneesmiddelen die alleen verkrijgbaar zijn op voorschrift, had genomen. Onder meer morfinetabletten en de krachtige pijnstiller Tramadol, bijvoorbeeld.

Allemaal toegediend door haar ouders, zo blijkt nu, zonder dat het meisje er iets van wist. De medicijnen waren eigenlijk voor haar vader, die aan een ernstige vorm van artritis lijdt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee