Vluchteling lift 400 km mee aan onderkant vrachtwagen

© ANP/Koen van Weel

De Italiaanse politie heeft een vluchteling onderschept die meer dan 400 kilometer onder een vrachtwagen was meegereisd. De 20-jarige Afghaan werd maandag op een snelweg ter hoogte van Frosinone, zowat 65 kilometer ten noordoosten van Rome, onderschept.

AD

Het was een andere autobestuurder die de politie op de hoogte bracht van de vluchteling. ,,Toen hij de vrachtwagen voorbijstak, zag hij dat er aan de zijkant twee voeten uitstaken. Daarom heeft hij ons gebeld", zo klinkt het. De vluchteling, die zich met leren riemen aan de onderkant van de vrachtwagen had vastgemaakt, werd naar een ziekenhuis en later naar de Italiaanse migratiedienst overgebracht. Hij was uitgeput, maar is intussen alweer hersteld van de reis, zo deelde politiewoordvoerder Alessandro Ciotti mee.BalkanrouteDe betrokken vrachtwagen kwam oorspronkelijk uit Turkije en kwam via de havenstad Brindisi Italië binnen. De Bulgaarse chauffeurs zeggen dat ze niet beseften dat ze een medereiziger hadden, en hebben hun weg intussen kunnen voortzetten.Sinds het afsluiten van de Balkanroute proberen meer vluchtelingen via Italië Europa binnen te komen. De Italiaanse premier Matteo Renzi had maandag nog verklaard dat sinds begin dit jaar al 102.000 migranten in Italië waren aangekomen. Tijdens dezelfde periode vorig jaar waren dat er 105.000.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee