'Alligator sleurde kleuter in Disneyworld mee aan zijn hoofd'

Nieuwe waarschuwingsbordjes rond de Seven Seas Lagoon in Disneyworld.

Nieuwe waarschuwingsbordjes rond de Seven Seas Lagoon in Disneyworld.© AFP

In de Verenigde Staten is het eindrapport verschenen over het onderzoek naar de dood van de tweejarige peuter Lane Graves, die in juni om het leven kwam nadat hij in een Disneypark in Florida door een alligator mee het water ingesleurd werd.

AD

Het rapport werd uitgebracht door een onderzoekscommissie van Fish and Wildlife Conversation Florida. Het stelt dat de alligator de peuter in zijn gezicht heeft gebeten toen het kind zich naar beneden boog om zand te pakken voor zijn zandkasteel. De jongen werd vervolgens door het reptiel meegesleurd in een zogenaamde 'deathroll', waarbij de krokodil zijn slachtoffer het water in trekt en zich omdraait om zo zijn slachtoffer te verdrinken. Geen uitlokkingIn het rapport wordt ook gesteld dat de jongen niets deed om de alligator uit te lokken. Zijn dood wordt daarom gezien als het resultaat van een aanval. De jongen en zijn familie waren 's avonds rond half negen bij de lagoon. Dit tijdstip wordt beschouwd als de traditionele jachttijd voor alligators. Na de aanval werden zes alligatoren gedood, maar het is niet met zekerheid te zeggen of de alligator die de aanval uitvoerde bij de omgebrachte dieren zat. Verminderde angst De alligator in kwestie had waarschijnlijk een verminderde angst voor mensen, aangezien hij zich in een gebied begaf waar op dat moment veel mensen aanwezig waren. Daarnaast is de Seven Seas Lagoon, waar de aanval gebeurde, geen ideale leefomgeving voor dit type krokodillen, aangezien het water diep en helder is. De ouders van het jongetje, Matt en Melissa Graves, hebben publiekelijk verklaard dat ze Walt Disney World niet gaan vervolgen voor de dood van hun zoon. Na het ongeluk paste Disney onmiddellijk het gebied rond de Seven Sea Lagoon aan, om mogelijk contact tussen bezoekers en alligatoren nog meer te verkleinen. De autoriteiten van Orange County, die het rapport presenteerden, hadden spraken van een ongeluk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee