Peuter zwaargewond na aanval vier rottweilers

De tuin in Nieuw Buinen waaruit de rottweilers wisten te ontsnappen.

De tuin in Nieuw Buinen waaruit de rottweilers wisten te ontsnappen. © Harm Meter/AD

Een peuter raakte dinsdagmiddag zwaargewond na een aanval van vier Rottweilers aan de Sportlaan in Nieuw-Buinen (Drenthe). Hij heeft meerdere ernstige bijtwonden op zijn lichaam en is naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van het jongetje is nog onduidelijk.

AD

Het 3-jarige jongetje was aan het spelen in de tuin van de buren, de eigenaren van de honden. De Rottweilers wisten te ontsnappen uit hun verblijf naast de tuin door over een schutting te springen. GeschreeuwEen buurtbewoner wist de peuter uit de kaken van de rottweilers te redden. ,,Ik hoorde geschreeuw van een vrouw en een ander hondengeblaf dan normaal.'' Foute boel, dacht hij direct. De buurtbewoner, die liever niet met zijn naam genoemd wil worden, zag vanaf zijn balkon hoe de groep rottweilers de peuter aanvielen. Hij bedacht zich geen moment. ,,Ik ben naar beneden gerend, heb mijn werkschoenen aangedaan, een koevoet en een aluminium buis gepakt en ben naar de tuin gerend.'' GeramdHij zag hoe de vrouw des huizes en haar twee kinderen tevergeefs de agressieve rottweilers bij het kind probeerden weg te houden. Zonder twijfel schoot de man te hulp: ,,Als een dolle heb ik op die honden geramd. Mijn vrouw belde ondertussen 112.''De man wist het kind te grijpen en naar de straat te brengen. ,,Als ik er niet thuis was geweest, was dat jongetje er niet meer. Ondertussen moest ik zelfs nog een hond wegslaan.'' Een overbuurvrouw ontfermde zich over het zwaargewonde kind tot de ambulance en de traumahelikopter arriveerden. BewonderingHet kind is met meerdere ernstige bijtwonden per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht. Er waren op dat moment nog andere kinderen in de tuin aan het spelen, zij raakten niet gewond. De vier Rottweilers worden ingeslapen, zo maakt de politie bekend. Andere buurtbewoners hebben grote waardering voor de man. ,,Knap hoor, ga er maar aan staan met vier van die honden. Er zo tegenin gaan en dat kind redden.'' De man verdient een medaille, vinden ze. De buurtbewoners zijn erg geschrokken door het voorval. In de straat zijn al langer zorgen over de honden van het gezin, zes in totaal.PitbullBegin deze maand raakte de 6-jarige Liana uit Amsterdam-West nog zwaargewond na een aanval door een pitbull. Het baasje had de hond los laten lopen in een binnentuin. Het meisje was vanaf de straat door de spijlen de tuin in gekropen en werd aangevallen door de hond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee