Aardbeving treft Midden-Italië: 'meerdere doden'

© Thinkstock

De aardbeving met een kracht van 6,2 die in de nacht van dinsdag op woensdag het midden van Italië trof, heeft meerdere levens geëist. Dat melden verschillende Italiaanse media.

ANP

Het Amerikaans seismologisch instituut USGS heeft code rood afgegeven voor de mogelijke economische schade. Het epicentrum van de beving lag in de buurt van de plaats Perugia in het midden van Italië. De beving die rond 03.30 uur plaatsvond, was tot in Rome te voelen.

In de plaats Amatrice heeft de beving veel schade aangericht. Volgens de burgemeester zijn gebouwen ingestort en zitten mensen vast onder het puin. In de plaats Accumoli zijn ten minste vier mensen om het leven gekomen, aldus de burgemeester tegenover tv-zender RAI. Het dodental zal waarschijnlijk verder oplopen.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en de alarmcentrale van de ANWB hadden woensdagochtend enkele uren na de aardbeving in Italië nog geen meldingen gekregen over of van Nederlanders die getroffen zijn. De beving had plaats rond 03.30 uur en ook was er een naschok te voelen.

Het ministerie in Den Haag is bezig het verder uit te zoeken samen met de Nederlandse ambassade in Rome. Die heeft contact met de lokale autoriteiten, zei een woordvoerder van het ministerie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal