Vrees voor meer doden na aardbeving Italië

© EPA/Flavio Lo Scalzo

Lokale autoriteiten verwachten dat het dodental (247) van de aardbeving ten oosten van Rome de komende uren en dagen verder zal toenemen. Ongeveer 270 gewonde slachtoffers zijn opgenomen in ziekenhuizen.

ANP

Tussen het puin in de vier zwaarst getroffen plaatsen (Amatrice, Pescara del Tronto, Arquata del Tronto en Accumoli) wordt naarstig gezocht naar overlevenden.

Onder puinTussen het puin in de vier zwaarst getroffen plaatsen (Amatrice, Pescara del Tronto, Arquata del Tronto en Accumoli) wordt door circa 5000 reddingswerkers naarstig gezocht naar overlevenden. De eigenaar van een ingestort hotel in Amatrice zei donderdag te vrezen dat een aantal van zijn gasten nog onder het puin bedolven ligt. Zijn hotel had op het moment van de beving ongeveer zeventig gasten. De hoteleigenaar denkt dat circa dertig gasten zichzelf tijdig in veiligheid hebben gebracht. De lichamen van zeven hotelgasten zijn geborgen.

WisselendReddingswerkers werken met wisselend succes. Zo werd in Pescara del Tronto een tienjarig meisje zeventien uur na de beving levend gered. In Accumoli daarentegen werd een gezin van vier personen, onder wie een baby van acht maanden en een jongen van negen jaar, verpletterd toen de klokkentoren van het dorp op hun huis terecht kwam.

Lees ook: Gejuich: Meisje (10) na 17 uur levend van onder puin gered

De beving had woensdag een kracht van 6,2 en trof een bergachtig gebied 140 kilometer ten oosten van Rome. Nadien zijn er tientallen naschokken geweest.

Slapen Een deel van de bevolking bracht uit veiligheidsoverwegingen de nacht in tenten of in auto's door, tot tweemaal toe wakker geschud door naschokken met een kracht van 5,1 en 5,4 op de schaal van Richter. ,,Ik heb weinig geslapen, want ik was echt bang'', zei de zeventigjarige Arturo Onesi uit Arquata del Tronto, die in een tentenkamp verblijft voor daklozen en reddingswerkers.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal