De kick en de keerzijde van een vlog

Print
De kick en de keerzijde van een vlog

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Vloggers proberen zoveel en zo vaak mogelijk te filmen wat ze meemaken. Daarbij zorgen ze ervoor constant zelf in beeld te zijn om verslag te doen. Voor sommigen is het een kick de grens op te zoeken. Twee recente voorbeelden tonen aan dat zoiets zich ook tegen de hoofdrolspeler kan keren. Die is namelijk voortdurend te zien op het filmpje.

1. In juni springen Willem Vink en Jim van Vonderen vanaf een spoorbrug op het dak van een stilstaande trein en filmen daarna de reis tussen Nijmegen en Molenhoek. Veolia is not amused en doet aangifte. Ook al bieden de twee - geschrokken van alle commotie - op het hoofdkantoor van Veolia in Maastricht excuses aan voor hun stunt. ,,Dit had ik echt niet verwacht”, zei Vink over alle media-aandacht. Om eraan toe te voegen veel spijt te hebben van zijn daad.

2. Raymond en Stijn betuigen geen spijt. De twee vloggers uit Heerlen zijn zich van geen kwaad bewust. Ze hebben weliswaar gefilmd hoe ze erin slagen zonder te betalen het festival Castle of Love te bezoeken. Maar aangezien ze naar eigen zeggen later zijn teruggekeerd om een kaartje te kopen, is er volgens hen niets aan de hand. Alain Dortants is net als Veolia pissig en doet eveneens aangifte. De organisator van het festival gelooft er niets van dat ze alsnog een kaartje hebben gekocht. Volgens politiewoordvoerder Chris Timmermans is het bezoeken van een evenement zonder te betalen strafbaar. Maar hij kan niet zeggen in hoeverre het filmpje als bewijs kan dienen als het tot een zaak komt.