Regionale hittegolf in Limburg

Print
Voor de tweede keer deze zomer is er in Limburg sprake van een hittegolf. Dat zeggen meerdere weerdiensten. Zaterdag liep het kwik bij het meetpunt van de KNMI in Arcen op tot 25 graden, voor de vijfde dag op rij. Drie dagen daarvan werd het zelfs warmer dan 30 graden, waardoor er in Limburg officieel sprake is van een hittegolf.

 

De verwachting is dat in Brabant, Zeeuws-Vlaanderen en de Achterhoek in de loop van zaterdagmiddag aan de voorwaarden voor een regionale hittegolf wordt voldaan.

Voor een landelijke hittegolf moet het in De Bilt ook minstens vijf dagen achtereen 25 graden of warmer worden, waarvan er minstens drie tropisch moeten zijn. Als het kwik in De Bilt zaterdag oploopt tot 30 graden, is de landelijke hittegolf een feit.

De hitte gaat plaatselijk gepaard met een toenemende kans op regen- en onweersbuien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen