Cultura Nova Blog: de kop is er af

Print
Cultura Nova Blog: de kop is er af

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Vrijdag ging Cultura Nova van start. Het internationale theaterfestival in Heerlen met tientallen voorstellingen op veel verschillende plekken. De Limburger en L1 pakken samen uit met dagelijkse live-tv. Verslaggever Lody Trepels volgt het evenement op de voet en blogt over zijn ervaringen.

Zaterdagochtend, 10.15 uur. Ik tik dit blog terwijl ik een broodje eet in de ontbijtzaal van een hotel in Heerlen. Daar heb ik de afgelopen (korte) nacht doorgebracht.

Ik werd vanochtend wakker met een trots gevoel. De kop is er af. Ik ben tevreden over de eerste uitzendingen vanaf Cultura Nova. En ik ben ook blij met de manier waarop we dit jaar online verslag doen van het festival. Het kwam gisteren al lekker op gang.

Vandaag gaan we in volle vaart verder. Tot en met vrijdag. Met vanmiddag live op L1 Facebook de parade door de Heerlense binnenstad, met heel veel extra foto's en video op L1.nl/culturanova en op de site van De Limburger. En met de eerste talkshow. Om 17.55 uur live op tv vanuit het tijdelijke stadspark op het Van Grunsvenplein.

Tientallen gasten, koks en muzikanten hebben we afgelopen weken uitgenodigd. Komende dagen schuiven ze allemaal aan bij presentatoren Frans Pollux (L1) en Marlous Flier (De Limburger). Benieuwd met welk gevoel zij vanochtend wakker zijn geworden.

En ik ben benieuwd wat u vindt van onze uitzendingen. Reageer vooral! En geniet. Niet alleen van Cultura Nova, maar ook van de vele andere evenementen dit weekend in de provincie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen