Rutte: kampioen van wie vooruit wil

Print
Rutte: kampioen van wie vooruit wil

Afbeelding: ANP

Premier Mark Rutte, die opnieuw lijsttrekker wordt van de VVD, wil ,,de spreekbuis, de kampioen worden van de mensen die vooruit willen.'' Dat zei hij zaterdagmiddag tijdens een ontmoeting met journalisten op een Haags terras.

Hij doelt op de volgens hem de grote groep Nederlanders die als ,,grondtoon'' hanteren dat we problemen met elkaar oplossen, een ,,stille zwijgende meerderheid.''

Volgens Rutte dreigt er echter een ,,giftig pessimisme'' Nederland binnen te sluipen. Hij wil in gesprek met Nederland en hoopt ook de mensen die voor dat pessimisme gevoelig zijn, bij de discussie te betrekken. Bij de discussie over de volgende stap die moet worden gezet, moet worden gekeken naar wat Nederland allemaal heeft bereikt en naar welke kansen er liggen. Hij begrijpt naar eigen zeggen intussen wel degelijk dat mensen vragen hebben over hun baan, hun pensioen en de eventuele zorg voor hun ouders.

De bestrijding van pessimisme plus zijn ,,ongelofelijke drive'' om die volgende stap te zetten maken dat hij opnieuw premier wil worden. ,,Het is gewoon niet af'', aldus Rutte.