BLOG: Kamperen voor Max

Print
BLOG: Kamperen voor Max

Afbeelding: ANP

Weblog van onze verslaggever Ivo op den Camp:

Max Verstappen bracht vrijdag in de vroege avond een bezoek aan een van de campings langs het circuit van Francorchamps. Een heikele onderneming, want wat onze rappe Limburger misschien nog niet in de gaten heeft: hij is niet langer een anonieme belhamel, maar is inmiddels uitgegroeid tot een wereldster.

Tussen alcoholdampen, barbecuelucht, blote bierbuiken en bezwete juffrouwen door baande de Red Bull-coureur zich een weg door de menigte. Zonder iemand ook maar, figuurlijk, tegen het hoofd te stoten, want Max was volop coöperatief en kwam iedereen tegemoet in zijn wensen. Hoogtepunt was een plof op de sofa om een selfie te maken met juichende fans.

Een stukje verderop lonkten een jacuzzi en koele versnaperingen. Max hield zich in, maar je zag het in zijn ogen, aan zijn lichaamstaal: hij genoot van de sfeer en wist, dit zijn de mensen die de sport echt liefhebben. Max is van huis uit ook een kampeerder. In zijn kinderjaren trok hij er met zijn ouders en zusje Victoria vaak op uit richting Italië. Dat had een praktische reden, want in het Ferrari-land wemelt het van de kartbanen.

De zee en het strand trokken nauwelijks zijn interesse. Jonge coureurs worden groot onder het zeil van voortenten, waar gesleuteld wordt aan skelters of bolides. En ’s avonds, als de schemer valt, de eerste koele briesjes het lichaam doen tintelen, de eerste flesjes bier worden opengetrokken en er sterke verhalen worden verteld, droomt het kleine jochie op een stretcher van een grote carrière.

Zo gaat het met ze allemaal en zo ging het ook met Max Verstappen. Niet voor niets zijn er Formule 1-coureurs die, ook al zijn ze multimiljonair, nog vaak verlangen naar die oude tijd. Lewis Hamilton sliep een paar weken geleden in Engeland vlakbij het circuit in een camper. Vrijheid, blijheid, weg van de beklemmende aircolucht van smetteloze, maar ook zielloze hotelkamers. Wedden dat het niet lang meer duurt of ook Max Verstappen heeft een camper?