Berg verjaardagspost voor eenzame tiener

© ANP

Een noodkreet op internet heeft een autistische jongen uit Groot-Brittannië een onvergetelijke vijftiende verjaardag bezorgd. De tiener ontving volgens CNN vele duizenden kaarten nadat zijn moeder mensen op Facebook had opgeroepen in de pen te klimmen.

ANP

De Britse Ollie Jones had geen vrienden en rekende dus niet op felicitaties. Daarom had hij twee verjaardagskaarten voor zichzelf gemaakt. ,,Hij zei dat hij zo dol is op het openen van kaarten dat hij er een paar voor zichzelf heeft gemaakt'', schreef zijn moeder op Facebook.

Het bericht van moeder Karen bleek bij veel mensen een gevoelige snaar te raken. Haar oproep werd meer dan 25.000 keer gedeeld. Veel bezoekers van de site beloofden bovendien een kaart te sturen.

De vrouw rekende op hooguit twintig kaarten, maar inmiddels heeft haar zoon er al zevenduizend kunnen openen. Er zou bovendien nog veel meer verjaardagspost op hem liggen te wachten.

Voor de tiener is daarmee een droom uitgekomen. Hij bleef op zijn verjaardag selfies maken terwijl hij ,,ik ben beroemd, ik ben beroemd'' bleef zeggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee