Haase meteen uitgeschakeld op US Open

© ANP

Tennisser Robin Haase is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open. De Hagenaar verloor in vijf sets van de Australiër James Duckworth: 6-4 5-7 3-6 6-4 3-6. Haase was de eerste Nederlander die in actie kwam op het Amerikaanse grandslamtoernooi. Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn de Nederlandse deelneemsters bij de vrouwen.

ANP

Voor de 24-jarige Duckworth betekende het de eerste keer dat hij op de US Open doordrong tot de tweede ronde. De nummer 195 van de wereld had een wildcard gekregen voor het laatste grandslamtoernooi van dit jaar. Haase, 62e op de wereldranglijst, had van de zomer een einde gemaakt aan een slechte reeks resultaten. Met het bereiken van de tweede ronde op Wimbledon sloot hij een periode waarin hij telkens in de eerste ronde eruit was gevlogen af. Op het ATP-toernooi in Gstaad, kort voor de Spelen, bereikte hij zelfs de finale. Waarna hij de week erop het challengertoernooi van Scheveningen op zijn naam schreef.

In Rio verloor Haase in de eerste ronde van de Portugees Joao Sousa, de nummer 36 van de wereld. Op het hardcourt van New York leek Duckworth een goede tegenstander om in het toernooi te groeien. Haase pakte de eerste set na een break in de zevende game. Ook in de tweede set was de eerste break voor Haase, maar verloor de Hagenaar twee keer zijn opslag. Vroeg opslagverlies van Haase leidde tot een achterstand in sets (1-2) maar Haase herpakte zich waarna de vijfde set de beslissing moest brengen. Daarin startte Haase met een vroege break tegen waarna het na 3 uur en 8 minuten gebeurd was voor de Nederlander.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee