Kogel door de kerk: Ziyech tekent bij Ajax

© ProShots

Na maanden van geruchten en allerlei perikelen is de kogel door de kerk: een dag voordat de transfermarkt op slot gaat, is Hakim Ziyech verkocht. Als de medische keuring vandaag geen roet in het eten gooit, tekent Ziyech aan het eind van de middag voor vijf jaar bij Ajax.

AD

Er is een bedrag van om en nabij de 11 miljoen euro met de transfer gemoeid. Veertig procent van het transferbedrag gaat naar sc Heerenveen, de vorige club van Ziyech.

De Marokkaan werd twee jaar geleden door Twente voor de neus van Feyenoord weggekaapt. Twente kreeg destijds een boete van 45.000 euro omdat het als categorie 1 club geen toestemming voor die transfer had gevraagd.

Ziyech groeide in de twee jaar bij Twente uit tot de ster van het elftal. Hij maakte 30 goals en leverde tal van assists. Zaterdag tegen Sparta nam hij afscheid met twee goals. Toen al was duidelijk dat hij zijn laatste wedstrijd had gespeeld. In het weekend probeerde het Engelse Swansea Ajax nog af te troeven, maar Ziyech had een duidelijke voorkeur voor Ajax. Met die club bereikte hij vrijdag al een persoonlijk akkoord.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee