Backpacker moet hulp met dood bekopen

© Facebook

Een Britse backpacker die in een hostel in Australië een landgenote probeerde te redden tijdens een aanval van een Fransman, heeft zijn moed met de dood moeten bekopen. De 30-jarige Brit is gestorven aan de steekwonden die hij had opgelopen, meldde de BBC vandaag.

AD

De 21-jarige Britse reizigster Mia Ayliffe-Chung werd vorige week door de 29-jarige Fransman neergestoken en overleed direct. Haar landgenoot Tom Jackson probeerde haar nog tevergeefs te redden, maar raakte zwaargewond. Hij liep twintig steekwonden op en overleed in het ziekenhuis.ObsessieDe Fransman zou volgens de Australische politie een ,,obsessie'' voor de vrouw hebben gehad. Omstanders vertelden dat de dader dacht hij en Mia getrouwd waren en verliefd op elkaar, volgens The Mirror. Hij besloot haar dood te steken nadat hij hoorde dat zij had geposeerd voor foto's in een magazine en zij niet inging op zijn avances.Ook een aantal agenten raakte gewond toen ze de verdachte probeerden te overmeesteren. Tientallen reizigers in Shelly's Backpackers-hostel in Home Hill (in de staat Queensland) waren getuige van het geweld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee