Gefolterde duif: poten afgeknipt met schaar

De Eikenlaan in Alphen waar de duif gevonden is.

De Eikenlaan in Alphen waar de duif gevonden is. © Google StreetView en Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Medewerkers van de Dierenambulance deden maandagmiddag een gruwelijke vondst in Alphen. Ze hadden een melding gekregen dat er een gewonde duif aan de Eikenlaan lag. Het bleek dat de poten van de duif met een schaar waren afgeknipt. De schaar lag er nog naast.

Annemiek Brandriet/AD

,,Dit heb ik in twintig jaar niet eerder meegemaakt", reageert medewerker Ginet Groep teneergeslagen. ,,Er lag een flinke plas bloed omheen en helaas leefde de duif nog. Die heeft verschrikkelijk veel pijn geleden, we hebben het beestje direct laten inslapen."De afgelopen weken deed de Dierenambulance meerdere gruwelijke ontdekkingen. Nadat er meerdere katten werden verdronken, werd onlangs een kitten gevonden in een jute zak. Ook werden hele zwanenfamilies vermist.Woedend,,Wij rijden op de Dierenambulance om dieren te helpen", zegt Groep. ,,Af en toe maak je dan iets verdrietigs mee, maar dit maakt ons woedend. Het is zinloos geweld. De ploeg was behoorlijk ontdaan." Het is volgens Groep gissen wie dit op zijn geweten heeft. ,,Een eigenaar die de ringetjes eraf wilde halen? Pesterij? De pootjes waren tot aan de oksels afgeknipt."De Dierenambulance plaatste een bloederige foto van de duif op haar Facebookpagina. ,,We willen mensen wijzen op wat wij meemaken. Als er een foto bijstaat, lezen mensen de stukjes beter. We hopen dat ze dan meer opletten."Er wordt aangifte gedaan bij de dierenpolitie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee