Politie verdenkt lid No Surrender van moord

© ANP

No Surrender-lid Sooi de Coninck (42) wordt verdacht van de moord op de 27-jarige Hugo van Houten van vorig jaar in Molenschot. Het rechercheteam heeft de afgelopen vier weken tevergeefs geprobeerd de verdachte aan te houden, onder meer op een mogelijk verblijfsadres in Tilburg.

AD

Politie en Openbaar Ministerie overwegen nu om de verdachte op de nationale opsporingslijst te plaatsen. Van Houten werd vorig jaar in augustus dood aangetroffen op straat. Hij verbleef vaak bij zijn vriendin op de camping Linberg Park in Molenschot.

In het programma Opsporing Verzocht werd kort daarna aandacht gevraagd voor het dodelijke schietincident. Door de uitzending en door gericht rechercheonderzoek kwam het rechercheteam diverse getuigen op het spoor.De officier van justitie in Breda heeft toestemming gegeven om de Coninck aan te houden. Zowel de verdachte als het slachtoffer waren voormalig leden van de motorclub No Surrender.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee