Kat met usb-kabel gewurgd en mishandeld

© Politie

Siamees Luuk woonde pas anderhalf jaar in Lunetten, maar in die korte tijd ontpopte de kat zich tot een bekende allemansvriend in de buurt. Vrijdag werd hij dood teruggevonden in de struiken: gewurgd met een usb-kabel en gruwelijk mishandeld. De buurt reageert ontzet.

Ivar Penris/AD

Ook eigenaar Esther de Vries (44) begrijpt er niks van. ,,Ik heb met niemand ruzie en ik heb ook nooit klachten gehad over Luuk. De hele buurt liep met hem weg, maar dat maakte het misschien ook wel makkelijk om hem iets aan te doen. Iedereen kon hem aaien en oppakken.'' Luuk werd vrijdagmiddag in de bosjes aan de Elzas in Lunetten gevonden. Hij lag daar zo duidelijk zichtbaar dat vermoedt wordt dat het beestje daar is neergelegd nadat-ie al lang dood was. ,,Hij is waarschijnlijk donderdag gedood, als de dader hem daar toen meteen had achtergelaten, was hij wel eerder gevonden'', concludeert De Vries.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee