Blind teleurgesteld in Van Basten: Ik had dit niet gedaan

© EPA

Bondscoach Danny Blind is teleurgesteld in zijn assistent Marco van Basten, die het Nederlands elftal verlaat voor een technische baan bij de FIFA. ,,Natuurlijk valt me dit tegen", reageerde hij dinsdag tijdens een persconferentie in Noordwijk. ,,Ik heb hem benaderd om het samen af te maken. Dat is loyaliteit."

ANP

,,Aan de andere kant weet ik hoe hij begaan is met dingen om het voetbal te vernieuwen", vervolgde Blind. ,,Als dan het grootste orgaan van het voetbal je vraagt, dan kan je zo'n baan accepteren. Maar ik had het denk ik niet gedaan. Deze dingen gebeuren niet alleen in het voetbal maar ook in het zakenleven. Het is maar net hoe je daar zelf in staat.''Blind gaf DINvanmorgen al een schriftelijke reactie op het vertrek van Van Basten en liet zich toen genuanceerder uit.

,,Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. Maar het is een functie die Marco op het lijf is geschreven. En hoewel het voor mij betekent dat ik op zoek moet naar een vervanger, gun ik hem deze mooie kans."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee