Teambaas Horner: Max kan beter niet zeggen waar hij verblijft

© ANP

Max Verstappen wacht een heet weekeinde in Monza, waar zondag de Grote Prijs van Italië wordt verreden in de Formule 1. Monza is het thuiscircuit van Ferrari.

AD

,,Ik vrees dat Max nu de rode lap is voor Ferrari. Ik hoop dat de fans een beetje kalmeren'', zegt topadviseur van Verstappens team Red Bull Helmut Marko in de Duitse krant Bild.

De teambaas van Red Bull deed er nog een schepje bovenop. ,,Max kan maar beter niet zeggen waar hij verblijft in Monza. Het kan zijn dat er wat tifosi boos op hem zijn'', aldus Christian Horner.Verbeten duelVerstappen wekte de woede van Ferrari tijdens de Grand Prix van België afgelopen zondag. Hij had in de eerste bocht al een aanrijding met de Fin Kimi Räikkönen van de Italiaanse renstal. Later in de race vocht hij een verbeten duel uit met de Fin, die Verstappen verweet hem bijna van de baan te rijden.

,Andere coureurs proberen ook hun positie te verdedigen, maar zij doen dat op een correcte manier. Als ik nu niet had geremd, zouden we een grote crash hebben gehad'', reageerde de boze Räikkönen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee