Overleden opa duikt op twee maanden na zijn crematie

© The Sun

Een Mexicaanse opa heeft zijn familie door een ongekende achtbaan van emoties gesluisd. Na enkele maanden vermist te zijn geweest, vond de politie het vermeende lichaam van de 74-jarige Miguel, waarna de nabestaanden afscheid van hem namen tijdens een crematie. Tot hun grote verbazing stond de overleden nestor enkele weken later doodleuk weer op de stoep.

The Sun

Met flink wat verband om zijn lichaam, gevolgd door een behoorlijke alcoholische walm zo meldt The Sun. Opa Miguel bleek het verpleeghuis waar hij verbleef te zijn ontvlucht in een zucht naar alcohol. Alleen liep dat avondje doorhalen op zijn zachtst gezegd een beetje uit de hand.

Opa Miguel keerde niet terug naar het verpleeghuis en was maanden spoorloos. Toen de politie een lichaam vond dat voldeed aan het signalement van de vermiste Miguel, werd de familie ingelicht en volgde er een crematie.

Bij vondst verkeerde het gevonden lichaam echter al in een ontbindende staat waardoor de uiterlijke gelijkenis misleidend bleek. Bij nader inzien betrof het derhalve niet het lichaam van de vermiste opa Miguel.

Zo kon het zijn dat de 'overleden' Miguel twee maanden na zijn crematie plotsklaps door de politie thuis werd afgeleverd. Nog steeds beschonken en zijn familie compleet in shock aantreffend.

Volgens de plaatselijke autoriteiten was het een enorme klus om de reeds dood verklaarde man qua papierwerk weer tot leven te wekken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee