Dierenbescherming stopt met filmen 'paardenmishandeling'

© ANP

De Dierenbescherming stopt met het filmen van misstanden op Nederlandse paardenmarkten. Medewerkers worden te agressief behandeld door paardenhandelaren, vindt de organistatie. ,,Wij kunnen de veiligheid van onze mensen niet langer garanderen", zegt Piko Fieggen van de Dierenbescherming tegen de NOS.

AD

De dierenbescherming zet de filmverslagen sinds een half jaar op internet, wat veel handelaren niet prettig vinden. Op verzoek is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit langs geweest bij de paardenmarken, maar meldde na afloop dat zij geen misstanden hadden gezien. Wel gaan ze scherper toezien op de export van paarden. AanscherpenStaatssecretaris Van Dam van Economische Zaken wil de regels op paardenmarkten aanscherpen. Hij liet wel weten de markten te willen behouden, omdat zo een tweede bestemming kan worden gezocht voor paarden die anders naar de slacht gaan. Eerder dit jaar kondigde hij ook al aan kritisch te gaan kijken hoe er met paarden wordt omgegaan op de markten.Volgens de dierenbescherming eindigen de paarden die worden verkocht op de paardenmarkt ook dikwijls als slachtvee.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee