Klaus Ross moet zich melden voor eerste verhoor

© Archief MGL

Klaus Ross moet zich donderdag bij het Duitse Openbaar Ministerie (OM) in Krefeld melden voor zijn eerste verhoor. Dat melden betrouwbare bronnen aan het Algemeen Dagblad.

AD

De Duitse Heilpraktiker wordt door Justitie verdacht van dood door schuld en zware mishandeling. Op 27 juli ging het in zijn kliniek voor alternatieve kankerbehandelingen in het Duitse Bracht, vlakbij Venlo, mis bij het toedienen van de glucoseblokker 3-BP.

Niet vastDrie patiënten overleden in de dagen erna, onder wie een 43-jarige Wijk en Aalburgse. Twee anderen raakten ernstig gewond. Ross is tot nu toe niet verhoord door de Duitse autoriteiten, hij zit ook niet vast. Bij het Duitse OM willen ze het verhoor van de Heilpraktiker ‘bevestigen noch ontkennen’.

Intussen blijft het horen van oud-patiënten en nabestaanden van overleden patiënten van de kliniek in Bracht gewoon doorgaan. In Nederland gebeurt dat vanaf nu door 47 koppels van familierechercheurs. „Zij zijn vanaf nu het vaste aanspreekpunt voor de patiënten”, zegt een politiewoordvoerder. Familierechercheurs zijn agenten met een speciale opleiding om bij misdrijven met grote impact als contactpersoon te fungeren. In totaal worden 130 mensen benaderd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee