Schutter Kopenhagen gearresteerd na klopjacht

Deense agenten afgelopen nacht tijdens de klopjacht op de vermeende schutter.

Deense agenten afgelopen nacht tijdens de klopjacht op de vermeende schutter.© Reuters

Twee Deense agenten zijn vannacht gewond geraakt bij een schietpartij in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Een van hen is er slecht aan toe. Na een flinke klopjacht werd de verdachte donderdagochtend gearresteerd.

AD

Tijdens de arrestatie werd geschoten, meldt de politie in Kopenhagen. De schutter zou daarbij geraakt zijn en momenteel in kritieke toestand verkeren.De schoten vielen rond middernacht bij een routinecontrole. Een agent werd in zijn hoofd geraakt, de ander in zijn been. Ook een omstander raakte gewond.In levensgevaar De schietpartij vond plaats in de wijk Christiana, de zelfverklaarde vrijstad in Kopenhagen. Tijdens de kloptjacht werden alle wegen naar Christiania door zwaarbewapende agenten bewaakt.Volgens Deense media verkeert de agent die in het hoofd is geschoten, in levensgevaar. De dader zou een bekende van de politie zijn en zich bezighouden met drugs. Christiania is een vrijstaat die in de jaren zeventig ontstaan is. Wie de wijk binnenwandelt ziet borden 'Je verlaat nu de Europese Unie'. Er wonen krakers, hippies, anarchisten, kunstenaars en andere mensen die zich weigerden te conformeren aan de huidige maatschappij. Binnen Christiania gelden eigen wetten en regels. Zo wordt er veel drugs gebruikt. Af en toe valt de politie Christiania binnen om softdrugs te verwijderen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee