5 filmblunders die je nog nooit zijn opgevallen

© Sony Pictures

Hoeveel moois heeft Hollywood de wereld al geboden. Van de Titanic tot The Exorcist en van The Shawshank Redemption tot Braveheart. Spektakelstukken die talloze uren vulden van menig mensenleven. Maar zelfs de meest indrukwekkende films herbergen fouten. Blunders zelfs. The Sun selecteerde er vijf die je waarschijnlijk nog nooit zijn opgevallen.

Jiry Funke

1. Titanic

Wie herinnert zich de indrukwekkende verfilming over het mythische, zinkende schip niet?! Dat de producenten de plank behoorlijk missloegen wat betreft de achtergrond van Jack Dawson (Leonardo Dicaprio) ontging de meeste mensen echter. Dawson vertelt in de film dat zijn vader altijd ging vissen in Lake Wissota. Probleem is alleen dat Lake Wissota pas ontstond in 1917, vijf jaar nadat de Titanic naar de zeebodem zonk.

2. Django Unchained

De bovengemiddeld grove western van Quentin Tarantino speelt zich af in the tweede helf van de negentiende eeuw. Hoe kan het dan in hemelsnaam zo zijn dat hoofdrolspeler Django (Jamie Foxx) getooid met een zonnebril over de prairie hobbelt. Hallooo, de zonnebril werd pas uitgevonden in 1929!

3. Braveheart

Braveheart herbergt natuurlijk meerdere 'foutjes', maar er springen er twee bovenuit. In de eerste still loopt een man met pet doodleuk door het beeld. Bij still nummer twee doemt links beneden vanuit het niets een witte auto op. Redelijk opmerkelijk voor een blockbuster uit de dertiende eeuw.

4. Gladiator

Het gaat er behoorlijk gewelddadig aan toe in het Colosseum. Het bloed spat in het rond en dood en glorie vallen prachtig met elkaar samen op het Romeinse strijdtoneel. Wellicht dat al dat spektakel de aandacht afleidde van de gasfles onder een van de wagens die door de arena denderen. Iedereen weet toch dat zo'n stalen cilinder pas omstreeks 1800 zijn intrede deed...

5. The Shawshank Redemption

Tot besluit nog maar een historische flater. En weer in een film van formaat: The Shawshank Redemption. Andy Dufresne (Tim Robbins) camoufleert het gat in zijn cel met een poster van de niet onaantrekkelijke Raquel Welch (One Million Years B.C). Een film die pas verscheen in 1967, precies één jaar nadat Dufresne zijn ontsnapping tot een goed einde bracht.

Nog meer blunders vind je op de site van The Sun.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee