Een tweede treinleven voor Beppie

Print
Een tweede treinleven voor Beppie

Afbeelding: MGL

Goed nieuws voor Beppie Kraft, André Rieu en oud-gouverneur Sjeng Kremers. Hun namen blijven nog vijftien jaar lang door Limburg rijden op de zijkant van een regiotrein.

Vervoerder Arriva, die vanaf december het vervoer in Limburg overneemt van Veolia, heeft besloten dat alle treinen die van de oude vervoerder worden overgenomen hun naam behouden. Dat betekent vooral voor de acht bekende Limburgers die hun naam gaven aan een trein op de Heuvellandlijn, onder wie Kraft, Rieu en Kremers, dat ze nog tot 2031 zichtbaar blijven op het spoor. De portretten verdwijnen overigens wel van de treinen. Alleen de naam blijft over.

De zestien beroemdheden die de treinen op de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen sieren, is een minder lang treinleven beschoren. Over drie jaar is de elektrificatie van die spoorlijn klaar en zet Arriva spiksplinternieuwe treinen in. De huidige dieseltjes met namen als Mat Vestjens, Bart Brentjens, Gé Reinders en Jack Poels zullen dan verdwijnen. De nieuwe treinen die Arriva laat bouwen krijgen ook een naam, maar die zal niet meer verwijzen naar bekende Limburgers. Arriva wil al het nieuwe materieel de naam van een Limburgse bestemming geven. Dat kan zowel een stad als een natuurgebied of een toeristische attractie zijn. Een prijsvraag moet zorgen voor een goede selectie, zo kondigt Arriva alvast aan.

Portretten Heuvellandlijn
Beppie Kraft, Sjeng Kremers, Sjef Diederen, Jac. P. Thijsse, André Rieu, Sint Servaas, Jo Coenen en Pieke Dassen.

Portretten Maaslijn
Jan Linders, Mat Vestjens, Connie Palmen, Gé Reinders, Bart Brentjens, Willem Nijholt, Jack Poels, Pierre Cnoops, Chriet Titulaer, Titus Brandsma, Joris Ivens, Pater Karel, Jan Klaassens, Pierre Cuypers, Jan van Cuijk en Wilhelm Tell*.

* Zwitser Wilhelm Tell is als enige niet-lokale beroemdheid toegevoegd. De trein die Tell siert is de vierhonderdste van dit type die de Zwitserse  fabrikant Stadler produceerde. 

Voor de huidige portretten op de treinen kijk hier