Tophotel richt zich op homo’s

Print
 Tophotel richt zich op homo’s

Het leegstaande rijksmonument aan de Boschstraat. Het voormalige kloostercomplex gaat onderdak bieden aan een tophotel. Afbeelding: Annemiek Mommers

Verrassende ontwikkelingen in de Maastrichtse horeca. Een oud en rijksmonumentaal kloostercomplex in de binnenstad wordt verbouwd tot luxueus sterrenhotel. Het gaat zich specifiek richten op homo’s, lesbiennes en transgenders.

In de binnenstad van Maastricht verrijst volgend jaar een groot en luxueus hotel dat zich vooral gaat richten op een ‘onderscheidende’ doelgroep: die van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. 

Voormalig klooster
Het tophotel met restaurant krijgt onderdak in een voormalig klooster aan de Boschstraat, een rijksmonument uit de veertiende eeuw, dat al een tijdje leegstaat. Voorheen huisvestte het complex onder meer het Leger des Heils en talrijke studenten. Gemeentewoordvoerder Peter Debets bevestigt de ontwikkelingen en laat weten dat het stadsbestuur akkoord gaat met de vereiste bestemmingsplanwijziging. 

Uit kadastrale gegevens blijkt dat het voormalige klooster met binnentuin onlangs voor ruim twee miljoen euro is gekocht door de Belgische investeringsmaatschappij Pantelis. Eigenaar-directeur George Pantelis wil nog niets kwijt over het project. 

60 kamers
Vaststaat dat de exploitatie van het hotel, dat 55 tot 60 luxueus ingerichte kamers krijgt en volgend najaar de deuren opent, in handen komt van een Nederlandse hotelgroep. Het nu nog onderkomen gebouw dat zes verdiepingen telt en een vloeroppervlak van circa 2400 vierkante meter heeft, wordt binnenkort ingrijpend gerestaureerd en in oude luister hersteld.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen