Duizenden Koerden betogen tegen Erdogan

Print
Duizenden Koerden betogen tegen Erdogan

In Berlijn werd gisteren ook al gedemonstreerd tegen Erdogan en tegen de houding van de Duitse regering jegens de Turkse regering. Afbeelding: EPA

Duizenden Koerden of Duitsers van Koerdische komaf hebben zich op de rechteroever van de Rijn in Keulen verzameld voor een grote demonstratie tegen het beleid van de Turkse president Erdogan.

De Turkse president zou steeds meer als een dictator te werk gaan, vooral na de mislukte couppoging in juli. De betogers eisen ook het stopzetten van Turkse aanvallen op milities van Koerdische Syriërs in het noorden van Syrië. 

De Keulse politie is met naar schatting duizend man op de been om te voorkomen dat de Koerdische demonstratie tot gewelddaden leidt, bijvoorbeeld tot botsingen tussen Koerden en Turkse nationalisten. 

Gisteren braken er in Grevenbroich, ten noordwesten van Keulen, hevige ongeregeldheden uit tijdens een protestmars van Koerdische studenten. Ze raakten volgens Duitse media slaags met de politie. Drie agenten en drie betogers raakten gewond. De politie pakte 77 mensen op, vooral wegens mishandeling en verstoring van de openbare orde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen