'Amerikaans bedrijf koopt Formule 1 voor 8,5 miljard'

Print
'Amerikaans bedrijf koopt Formule 1 voor 8,5 miljard'

Bernie Ecclestone. Afbeelding: Photo News

Een Amerikaans mediabedrijf wordt zeer binnenkort de nieuwe eigenaar van de Formule 1.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Duitse vakblad Auto, Motor und Sport koopt Liberty Media uit Colorado voor een bedrag van 8,5 miljard dollar de aandelen van de koningsklasse in de autosport. Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou de deal aan het magazine hebben bevestigd.

Doorbraak
De Britse investeringsmaatschappij CVC Capital is momenteel grootaandeelhouder met 35,1 procent van de aandelen. Dit bedrijf zint al een tijdlang op een verkoop, maar tot dusver kwam het er niet van. Nu lijkt er echter sprake van een doorbraak. Liberty Media zou dinsdag de eerste tranche overmaken. Het Amerikaanse bedrijf wil de overname in een later stadium afronden met een beursgang in New York, aldus Auto, Motor und Sport.

Of er nog een rol voor de 86-jarige Ecclestone is weggelegd bij de overname, is nog onduidelijk. De Brit, die al decennia lang de grote baas is van de Formule 1 en tot op de dag van vandaag de onderhandelingen voert met circuits en sponsors, zou dat helemaal zelf mogen bepalen. ,,We zullen zien wat ik doe. Ik besluit zelf welke rol ik aanneem'', zegt hij.

 

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1