Weduwe vermoorde zestiger faalt bij leugendetectortest

Print
Weduwe vermoorde zestiger faalt bij leugendetectortest

Afbeelding: Het Nieuwsblad

Nina V., de weduwe van zestiger Johan Verhaeghe die begin mei werd neergeschoten in het Belgische Kampenhout, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor de moord op haar echtgenoot. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Volgens de krant faalde de vrouw voor een test met de leugendetector. Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt dat de vrouw verdachte is, maar geeft verder geen commentaar.

Eén schot
De 66-jarige Verhaeghe werd in de nacht van 3 op 4 mei gedood op de oprit van zijn woning, in de Zeypestraat in Kampenhout. De man werd rond middernacht, toen hij aankwam bij zijn woning, met één schot gedood. Pas rond 02.30 uur zou zijn echtgenote hem hebben aangetroffen toen ze zich zorgen maakte en poolshoogte ging nemen. De vrouw verwittigde daarop de buurvrouw, die op haar beurt de hulpdiensten waarschuwde. 

Onderzoek wees uit dat Verhaeghe rond 18.00 uur zijn winkel in Schaarbeek afgesloten had, maar pas rond 21.00 uur was aangekomen op de tafeltennisclub waar hij lid van was. En dat terwijl het clubgebouw op slechts een kwartier rijden van zijn werkplek ligt. Wat de man in de tussentijd deed, is niet duidelijk. Ook bleek dat hij de laatste tijd stiekeme contacten had met zijn twee dochters uit een eerder huwelijk.

Leugendetector
Mogelijke verdachten leverde het speurwerk echter niet op, tot weduwe Nina V. en de zoon van het koppel, Amaury, aan een leugendetectortest werden onderworpen. Uit de test bleek dat de weduwe leugenachtige verklaringen had afgelegd. Volgens Het Laatste Nieuws houdt de vrouw haar onschuld staande. Ze verschijnt volgende week voor de Brusselse raadkamer.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen