Vrachtwagen met duizenden kippen verliest lading op A2 bij Eindhoven, snelweg dicht

© ANP

De A2 van Maastricht naar Eindhoven blijft zeker nog 12.00 uur dicht. Volgens Rijkswaterstaat duren de opruimwerkzaamheden na het ongeluk met een vrachtwagen met kippen langer dan voorzien. Er is veel schade aan de weg, waar ook diesel op is gelekt. Ook duurt het opruimen van de kippen langer.

AD

Aanvankelijk was de schatting dat het verkeer om 10.30 uur weer op gang zou kunnen komen. Automobilisten die niet in Eindhoven hoeven te zijn, wordt aangeraden een andere route te kiezen.

Dinsdagochtend vroeg werd de A2 afgesloten omdat er zo'n 3000 kippen op de weg terecht waren gekomen nadat de vrachtwagen waarin ze zaten was gekanteld. Vermoedelijk hebben zo'n 2000 kippen het niet overleefd.

De hoofdrijbaan van de snelweg ter hoogte van knooppunt De Hogt is volledig afgesloten. Auto's worden zoveel mogelijk over de parallelbaan geleid, maar ook die is deels afgesloten, dus dat verloopt traag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee