Nieuwe verdachte moord Helmin Wiels is collega

© AD

Voormalig minister van Justitie van Curaçao en huidig parlementslid voor de partij Pueblo Soberano, Elmer 'Kadé' Wilsoe, wordt officieel verdacht van betrokkenheid bij de moord op de populaire politicus Helmin Wiels. Dat meldt de NOS.

AD

Wilsoe was een partijgenoot van Wiels toen deze in 2013 doodgeschoten werd op een strand bij Willemstad. Vorige week werd duidelijk dat Wilsoe verdachte was, toen op YouTube een filmpje verscheen van pagina's uit het dossier. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie van Curaçao heeft bevestigd dat de pagina's uit het dossier komen. Wiels en Wilsoe zouden een afspraak op het strand hebben gehad en Wilsoe zou dit hebben doorgegeven aan een andere verdachte in de zaak, Burney 'Nini' Fonseca.Al eerder bestonden geruchten over de betrokkenheid van Wilsoe, maar het OM wilde dit tot nu toe niet bevestigen.Wiels werd doodgeschoten door Elvis K., die als schutter werd ingehuurd. K. werd tot levenslang werd veroordeeld. Wie hem opdracht heeft gegeven tot de moord, is nooit duidelijk geworden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee