'Je gaat gezellig stappen en komt nooit meer thuis'

© AD

Voorthuizen is geschokt door de gewelddadige dood van een 32-jarige dorpsgenoot tijdens een vrijgezellenfeest. De man wilde een ruzie sussen, maar werd zelf het slachtoffer.

AD

Familie en vrienden zijn kapot van verdriet. Iedereen kent iedereen in het dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Barneveld. ,,Het is vreselijk dat iemand het met de dood moet bekopen, als hij iets goeds probeert te doen'', schrijven ze op sociale media. Iedereen roemt de Voorthuizenaar als een heel 'lieve gozer' die van het leven genoot, en een fantastische vader was voor zijn twee jonge kinderen.Met vrienden, onder wie een aanstaande bruidegom, vierde hij zaterdag een vrijgezellenfeestje op de Wallen in Amsterdam. Aan de Oudezijds Achterburgwal stuitte het groepje op een ruzie tussen een aantal lichtgetinte mannen en drie mannen met Oost-Europees uiterlijk. Volgens de politie sprongen ze ertussen om 'de ruzie te sussen'.BewustzijnDe drie Oost-Europeanen keerden zich daarop tegen hen, zo blijkt volgens de politie uit getuigenverklaringen. De Voorthuizenaar zou daarbij, mogelijk met een hard voorwerp, op het hoofd zijn geslagen. Daardoor verloor hij het bewustzijn.Gealarmeerde agenten reanimeerden het slachtoffer, dat per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar bezweek hij gistermorgen aan hersenletsel.Elk spoorVan de drie aanvallers die vluchtten in de richting van de Damstraat, ontbreekt elk spoor. De recherche vraagt getuigen zich te melden en beeldmateriaal van de vechtpartij beschikbaar te stellen. Er waren veel getuigen op straat.,,Dit heeft een enorme impact op het dorp; iedereen leeft en rouwt mee'', zeggen enkele moeders op het schoolplein van de Koningin Wilhelminaschool. ,,Je kan blijkbaar beter niemand meer helpen. Je gaat gezellig een avondje stappen in Amsterdam en komt nooit meer thuis.'' Een oudere buurtbewoner is er stil van. ,,Ik ken hem van jongs af aan. Verschrikkelijk.''Schilder Marcel Cornelissen, geboren Amsterdammer, woont al langer in Achterveld bij Leusden. Hij is voor een klus in Voorthuizen waar zijn directe collega vandaan komt. Het is het zoveelste voorbeeld van zinloos geweld, vindt Cornelissen. ,,Zeker in Amsterdam kun je je beter niet bemoeien met een ruzie op straat. Dat gaat vaak fout. Ik ben juist om die toestanden in Achterveld gaan wonen.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee