Betogers blokkeren London City-vliegveld

© ANP

Demonstranten van de Black Lives Matter-beweging hebben dinsdag de enige landingsbaan van de Britse luchthaven London City Airport lamgelegd. De betogers zeggen met hun actie te protesteren tegen de onevenredige impact van klimaatverandering op zwarte mensen, schrijft de BBC.

,,Hoewel een kleine elite op London City Airport vliegt, zijn er alleen al in 2016 3176 migranten omgekomen of verdwenen op de Middellandse Zee'', zegt de Britse tak van Black Lives Matter. ,,Als de naar rato grootste bijdrager aan wereldwijde temperatuurveranderingen, die tegelijkertijd het minst merkt van de dodelijke gevolgen, zorgt het Verenigd Koninkrijk ervoor dat onze klimaatcrisis een racistische crisis is.''De negen betogers hebben zich aan elkaar geketend en kunnen niet zomaar worden verwijderd, aldus de politie. Een team is opgeroepen om de groep te verwijderen. Inkomende vluchten worden omgeleid en de luchthaven zegt hopelijk ,,zo snel mogelijk de dienstverlening te kunnen hervatten''.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee