Pool probeert peuter (3) te ontvoeren

© iStock

Een verwarde 51-jarige Pool heeft maandagmiddag in een park in Eindhoven geprobeerd een driejarig meisje te ontvoeren. Het kind was met haar oma, twee zussen van haar oma en nog een kind van anderhalf in het park aan de Jacob van Maerlantlaan, liet de politie dinsdag weten.

ANP

Het ,,zwerverachtige type'' had eerst al geprobeerd de kinderen aan te spreken, maar omdat de grootmoeder het niet vertrouwde liepen ze snel verder. Hij bleef hen echter volgen en toen de kinderen aan het spelen waren bij de speeltoestellen kwam hij plotseling op ze afgerend. De man pakte het 3-jarige meisje vast en wilde ermee wegrennen.

Eén van de zussen wist het meisje los te rukken. Het gezelschap zette het daarna op een lopen en vluchtte een school binnen, achtervolgd door de man. Leerkrachten deden de deur op slot zodat hij niet binnen kon komen. De gewaarschuwde politie heeft hem aangehouden. De man, die geen vaste woonplaats heeft, zit vast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee