PvdA-leider: eigen risico zorg mogelijk weg

© ANP

PvdA-leider Diederik Samsom voelt wel wat voor afschaffing van het eigen risico in de zorg. Hij wil daar serieus naar kijken, zo zei hij dinsdag tegen onder meer nieuwszender BNR.

ANP

,,Ik wil dat de zorg toegankelijk blijft en ik wil dus alles doen om daarvoor te zorgen. Als daarvoor het eigen risico moet verdwijnen, dan zal dat gebeuren'', aldus Samsom. Hij kan nog niet zeggen of afschaffing in het verkiezingsprogramma van de PvdA komt.

Drie oppositiepartijen (GroenLinks, SP en PVV) maakten al duidelijk van de bijdrage af te willen. De kwestie kan bij coalitieonderhandelingen na de verkiezingen een rol gaan spelen. Inmiddels is bekend geworden dat het eigen risico volgend jaar niet wordt verhoogd, maar net als dit jaar 385 euro zal zijn. Het eigen risico ging de laatste jaren telkens wat omhoog.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee