Liberty Media neemt Formule 1 over

Print
Liberty Media neemt Formule 1 over

Afbeelding: ANP

Het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Media wordt de nieuwe eigenaar van de Formule 1. Het bedrijf neemt de aandelen over van de Britse grootaandeelhouder CVC Capital, werd woensdagavond laat officieel bevestigd.

Liberty Media koopt in eerste instantie 18,7 procent van de aandelen en wordt later volledig eigenaar. De waarde van de transactie bedraagt in totaal 8 miljard dollar.

De partijen bevestigden dat Bernie Ecclestone directeur blijft van de Formule 1. Als voorzitter wordt Chase Carey aangewezen, de huidige vice-voorzitter van 21st Century Fox.

Machtigste man
Ecclestone werd in 1978 de baas van de Formula One Constructors Association (FOCA). Met de verkoop van de televisierechten van de races in de Formule 1 verdiende de Brit miljoenen en werd hij de machtigste man in de autosport. Ook na de overname van een groot deel van de aandelen door CVC Capital, bleef Ecclestone aan als baas van de Formule 1.

Liberty Media bezit in de Verenigde Staten onder andere al een aandeel in honkbalclub Atlanta Braves.

Elke GP kans op 100 euro!

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Voorspel bij elke Grand Prix de uitslag en maak kans op mooie prijzen. De 1e plaats is goed voor 100 euro, de 2e plaats is 50 euro en 3e plaats is 25 euro.

> delimburger.nl/f1