Bende politiemol Amine A. ging professioneel te werk

Print
Bende politiemol Amine A. ging professioneel te werk

Afbeelding: AD

De bende rond politiemol Amine A., die morgen voor de rechter komt, werkte uiterst professioneel bij het leegroven van tenminste 12 hennepkwekerijen. Zo werden een peilbaken en portofoons ingezet om de politie op afstand te houden.

Amine A. (27) stond in zijn team Waddinxveen-Zuidplas bekend als een bloedfanatieke wijkagent. Maar volgens het Openbaar Ministerie leidde hij in elk geval van begin 2015 tot juni 2016 een dubbelleven. Hij zou informatie over hennepkwekerijen uit politiesystemen hebben doorgespeeld aan inbrekers. Die konden daardoor de boel leegroven voordat de politie binnenviel. 

De bende ging daarbij professioneel te werk en maakte gebruik van mobilofoons om elkaar op de hoogte te stellen. Amine A. zou ook meldkamergesprekken hebben doorgespeeld. Volgens het OM hield hij zijn handlangers op de hoogte waar de politie ten tijde van de inbraken rondreed. 

De politiemol zou de locaties van tenminste 12 hennepkwekerijen in Den Haag en omgeving hebben doorgegeven aan medeverdachten Yassine H. (27) en Mohamed (27) en Khalid A. (29). A.'s advocaat Haroon Raza wil voorafgaand aan de zitting geen enkel inhoudelijk commentaar geven. Wel geeft hij aan dat wat hem betreft de zaak zich achter gesloten deuren zal plaatsvinden. ,,Het is maar de vraag of de zitting openbaar wordt," zegt hij. 

Amine A. werd op 1 juni gearresteerd in zijn woning in het Zuid-Hollandse Moordrecht, waar hij pas een klein jaar woonde met zijn vrouw Zeinab R.. Ook zij wordt verdacht van medeplichtigheid en heeft enige tijd in voorarrest gezeten.