Jezelf met een katapult omhoog laten schieten

© Hollandse hoogte

Durfals vinden hun nieuwste uitdaging over een kleine twee weken in Weert: jezelf de lucht in laten schieten met een katapult. Het kan voor het eerst op de Weerter kermis, in de Air Race Bungee.

Carola de Boer

De kermis begint op 23 september en duurt tot en met 28 september. De top attracties die op de Tilburgse kermis in juli nog kermisprijzen wonnen, komen ook naar Limburg. Denk aan de Ghost Rider en de Spinning Coaster XXL. De twee nieuwe kermismeesters vinden het jammer dat de Air One Maxx, een reusachtige schommel, niet past tussen de andere attracties. Er is te weinig ruimte, omdat het gevaarte naar beide kanten 30 meter uitzwaait.

De Weerter kermis heeft de gemeentelijke schatkist vorig jaar nog 60.000 euro opgeleverd. Het bedrag bestaat niet alleen uit pachtgeld voor de attracties, maar bestaat ook uit vergoedingen voor stroom, het parkeren van de woonwagens op diverse locaties in de stad en voor reclames. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt het bedrag elk jaar gebruikt om de kermissen in Stramproy, Tungelroy, Altweerterheide en Swartbroek in stand te houden. Hier moet namelijk geld bij. De maximale ritprijs bedraagt in Weert vier euro voor de allergrootste attracties.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee