Grote ravage nadat man auto in woning Bergharen rijdt

© AD

Bewoner Henk Hendriks (75) lag te slapen toen er vannacht plots een auto zijn keuken in reed. Zijn bed staat maar een paar meter van de plek des onheils vandaan. Hij werd wakker van de enorme knal tegen zijn huis in het Gelderse Bergharen.

AD

,,Ik dacht dat er een boom op het huis was gevallen'', zegt Hendriks, die tot zijn schrik een auto in de keuken zag staan.

Chauffeur

Hij waarschuwde zijn zus en zwager die naast hem wonen. Die ontfermden zich over de chauffeur die bebloed achter het stuur zat en in eerste instantie niet reageerde, maar toen toch terug begon te praten. Wonderwel kon de man wel zelf naar de ambulance lopen.

Ik dacht dat er een boom op het huis was gevallen

De man was per ongeluk rechtdoor gereden, in plaats van met de bocht mee te gaan. Hij reed een lantaarnpaal uit de grond, scheurde rakelings langs een picknickset, reed door het hekwerk van Hendriks' tuin en dwars door de keukenmuur.Ravage

Hendriks kwam met de schrik vrij. ,,Maar het is een verschrikkelijke ravage.'' Hij is verzekerd. Het huis is door een aannemer vanmorgen provisorisch dichtgetimmerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee