Politie schiet bij aanhouding A12

© AD

Bij een poging om een mogelijk dronken automobilist aan te houden, is vanochtend rond half zeven een schot gelost door een agent van de politie-eenheid Den Haag. Het incident had plaats op de toerit naar de A12 bij Zoetermeer.

AD

Voordat het schot werd gelost, ramde de mogelijk dronken bestuurder eerste een politiewagen. Zo meldt een woordvoerder van de politie. Veel is op dit moment nog onduidelijk, maar volgens een politiezegsman is er door het schot niemand gewond geraakt. Of dat door de aanrijding wél het geval is, kon hij kort na het incident nog niet zeggen. Evenmin is er wat bekend over de leeftijd, woonplaats en het geslacht van de aangehouden persoon. Het incident had plaats op de A12 rechts, ter hoogte van hectometerpaal 16,0. Dat zou ter hoogte van de gemeente Lansingerland zijn. Na het lossen van het schot is de A12 in beide richtingen afgesloten voor onderzoek. Later meer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee